20 Aralık Salı
07.30
3/4'e yakın çok tahıllı simit (üzerinde bolca ayçekirdeği vardı. Her zamanki simitçimiz gelmediği için biz de Piya marketten almak zorunda kaldık malesef.)
1 dilim beyaz peynir
1/2 dilim kaşar peynir
09.30-11.00
1 kupa Kahve ve çay
11.30
2 adet kuru kayısı
Arkadaşım Füsun Hanım çok güzel bir bulgur pilavı yapmıştı. İçine keten tohumu da serpmiş. Bu fikri beğendim :) Bulguru çok sevdiğim için sanırım şansım bulgurdan yana açık :)
13.00
1 kase yayla çorbası (buğdaylı)
5-6 kaşık bulgur pilavı
Salata
16.00
1 kupa rezene
19.00
2 tane fındık
2 adet kuru kayısı
Bugün eşimin beni almaya gelmesi geç oldu. O nedenle Semralar'a gidişimiz saat 21.00 oldu ve baya acıktık. Şansımıza kurufasulye pilav vardı.
21.30
8 kaşık kuru fasulye yemeği (valla hiç mütevazi olamayacağım, bizim ailenin kadınları mutfak işinden anlıyor :) annesinin kızları...)
4 kaşık pirinç pilavı
22.30
1 fincan ıhlamur
Toplam 2 litre kadar su
Günün değerlendirmesi :
Bugün baklagil ve tahıl günü oldu. Her iki grubu da çok sevdiğimi takip edenler bilir. İç Anadolu insanı olunca bu besin grupları ile aranız daha iyi oluyor :) çok yemek seçen insanları anlayamıyorum...
Annemin gönderdiği paketleri aldık :) bu kadar ıspanaklı börek yapılmaz ki ama anne ya! Kilo almamaya çalışıyoruz devamlı...
20 Aralık Salı
Diyetisyen Serap Orak Tufan
www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder