23 Aralık 2011 Cuma

305. GÜN

20 Aralık Salı

07.30
3/4'e yakın çok tahıllı simit (üzerinde bolca ayçekirdeği vardı. Her zamanki simitçimiz gelmediği için biz de Piya marketten almak zorunda kaldık malesef.)
1 dilim beyaz peynir
1/2 dilim kaşar peynir

09.30-11.00
1 kupa Kahve ve çay

11.30
2 adet kuru kayısı

Arkadaşım Füsun Hanım çok güzel bir bulgur pilavı yapmıştı. İçine keten tohumu da serpmiş. Bu fikri beğendim :) Bulguru çok sevdiğim için sanırım şansım bulgurdan yana açık :)


13.00
1 kase yayla çorbası (buğdaylı)
5-6 kaşık bulgur pilavı
Salata

16.00
1 kupa rezene

19.00
2 tane fındık
2 adet kuru kayısı

Bugün eşimin beni almaya gelmesi geç oldu. O nedenle Semralar'a gidişimiz saat 21.00 oldu ve baya acıktık. Şansımıza kurufasulye pilav vardı.

21.30
8 kaşık kuru fasulye yemeği (valla hiç mütevazi olamayacağım, bizim ailenin kadınları mutfak işinden anlıyor :) annesinin kızları...)
4 kaşık pirinç pilavı

22.30
1 fincan ıhlamur

Toplam 2 litre kadar su

Günün değerlendirmesi : 
Bugün baklagil ve tahıl günü oldu. Her iki grubu da çok sevdiğimi takip edenler bilir. İç Anadolu insanı olunca bu besin grupları ile aranız daha iyi oluyor :) çok yemek seçen insanları anlayamıyorum...
Annemin gönderdiği paketleri aldık :) bu kadar ıspanaklı börek yapılmaz ki ama anne ya! Kilo almamaya çalışıyoruz devamlı...

20 Aralık Salı

Diyetisyen Serap Orak Tufan

www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder