13 Şubat Pazartesi 2012
Uzun zamandır yaptığım gibi yine kahvaltımı evde tost olarak yedim.
08.45
1 fincan süt
Kaşarlı tost (önceki günlerin fotoğraflarından nasıl olduğunu gorebilirsiniz. Bu uyarı yeni takip etmeye başlayanlar için tabi ki)
10.00
1 kupa kahve
Öğle yemeğimi yine Ataşehir Değirmen'den sipariş vereceğim. Bu aralar canım kırmızı et istiyor ben de menüden ona göre tercih yaptım. Aslında genelde sebzeli menüsünü tercih ediyorum.
12.30
15-16 parça kuşbaşı etli yemek
Makarnanın 1/4'ü (tadını hiç beğenmedim)
1 kase cacık
14.30
1 fincan Türk kahvesi
16.00
1 kupa yeşil çay
2 dilim Wasa
Akşam yemeğinde canım kurufasulye istedi. Evde de eşime uygun yemek olmadığı için bu tercih ikimize de uydu. Ataşehir Çömlek'e gittik.
20.00
1 porsiyon etli kuru fasulye (6-8 kaşık vardır ölçmedim)
4 kaşık pilav (yarım porsiyon sipariş verdim)
Birkaç parça turşu
Meyve ustası kocam meyvemi de hazırladı.
22.30
2 adet kivi (4 kivi doğramış)
3-4 dilim elma
Toplam 2 litre kadar su
Günün değerlendirmesi :
Bugün sağlıklı yemekler yedim. En sağlıksız olan kısmı turşuydu. Bu kadar tuzlu yiyecekler sağlıklı değildir. Ödem yapar, su tutar, yatkınlık varsa tansiyonu tetikler. Ama ben turşu seviyorum, çünkü tatlıcı olmadığım için tuzlu tatları severim. Fazla yememek lazım tabi...
13 Şubat Pazartesi 2012
Diyetisyen Serap Orak Tufan
www.seraporak.com
www.kendinizeiyibakin.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder